halsojobb.se

Boendestöd neuro vuxna

Är du bra på att coacha och göra skillnad för människor? Vill du tillsammans med oss i teamet jobba för att personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning ska få det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt? Då kan du vara den vi söker!
Välkommen med din ansökan!

Boendestöd med inriktning neuropsykiatri för vuxna från 25 år arbetar i tre geografiska team och har hela Uppsala kommun som upptagningsområde. Varje boendestödjare är kontaktman för ett antal personer beviljade boendestöd. Inom vår verksamhet pågår kontinuerligt olika utvecklingsarbeten, bland annat tillsammans med socialpsykiatrins biståndshandläggare.

Ditt uppdrag
Grunden för ditt arbete som boendestödjare är att arbeta coachande och motiverande med de personer man är kontaktman för. Arbetet ska bidra till att göra skillnad för personer så de kan uppnå ökad självständighet i sitt hem, i sitt arbete eller studier samt i sociala sammanhang.
Boendestödjare vägleder varje enskild person genom färdighetsträning inom ovanstående områden. Insatsen kan handla om att på ett pedagogiskt sätt stödja personen att skapa struktur och rutiner, stöd att få och behålla sociala kontakter samt stöd i kontakten med personens nätverk.

Din bakgrund
Vi söker dig som har läst omvårdnadsprogrammet, inriktning psykisk funktionsvariation, socialt behandlingsarbete eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Det är värdefullt om du har utbildning i MI-motiverande samtal men också i VoSS-vård och stödsamordning eller annan systemteoretiskt inriktad utbildning. Du har erfarenhet av arbete med personer med psykisk ohälsa och dina IT-kunskaper är goda. Du innehar B-körkort och kan kommunicera väl på engelska.

Som person har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. På ett kommunikativt sätt har du lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Din pedagogiska förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap är god och du behåller ditt lugn och är samlad i olika situationer med förmågan att fokusera på rätt saker. I övrigt har du en väl utvecklad samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Lena Borg, verksamhetschef, 018-727 59 89

Facklig företrädare:
Kommunal, 010-442 88 16

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 12 94.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till omsorgsförvaltningen. Tillsammans med oss jobbar du för att personer med olika former av funktionsnedsättning ska få det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt. Det handlar om LSS-verksamhet, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård för dessa personer och grupper. I förvaltningens arbetsuppgifter ingår att utreda enskilda behov, men också verksamhetsuppföljning och långsiktig planering. Här finns tre uppdrag: systemledning, myndighetsutövning och ansvar för kommunens egenregi inom området.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Boendestödjare

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-28

Ansök nu

Dela detta jobb