halsojobb.se

Klarbärsgatans Korttidshem

Vill du ha ett stimlerande och givande arbete där arbetsuppgifterna är komplexa och varierande samtidigt som det finns stora möjligheter att utforma arbetet?
Välkommen med din ansökan!

Klarbärsgatans korttidshem tar emot vuxna personer med beslut enligt lagen om stöd och service. Vi ger miljöombyte och möjlighet att utvecklas samtidigt som de anhöriga får avlastning. Insatsen korttidsboende ges i olika omfattning utifrån behovsbedömningen som görs hos kommunerna. Vi utgår ifrån individuella behov och stödjer personen i utvecklingen. Här finns personal på plats dygnet runt. Alla gäster erbjuds eget rum. Vi utför mängder av aktiviteter såsom bio, dans, spela musik, promenader och fika. Korttids kan också vara en bra förberedelse för den som snart ska flytta hemifrån eller helt enkelt ett sätt att bidra till en sund frigörelseprocess mellan barn och föräldrar. Vi arbetar med lågaffektivt bemötande. Målet för oss är att den boende ska leva ett så självständigt och gott liv som möjligt. Klarbärsgatans korttidshem har 4 platser och i dagsläget 12 unga vuxna som har sin korttidsvistelse hos oss, alltifrån 2-14 dygn per månad.

Här kan du läsa mer om arbetsplatsen (https://vardochomsorg.uppsala.se/boende/korttidsboende1/korttidsboende-for-vuxna/klarbarsgatan-94/)

Ditt uppdrag
I uppdraget ingår arbete med att stödja, motivera och stimulera individens egen förmåga att utföra aktiviteter i det dagliga livet, samt skapa förutsättningar till ett aktivt och meningsfullt liv för individen.
Som boendeassistent är ditt uppdrag att utifrån individens egna förutsättningar, värderingar och mål underlätta vardagen för den individuella gästen till den bästa mån, stärka och utveckla dennes personliga resurser för att klara ett så självständigt liv som möjligt. Du har ett lösningsinriktat förhållningssätt, en god samarbetsförmåga och social kompetens samtidigt som du tar ansvar inom dina arbetsuppgifter.

Arbetstiderna är förlagda efter brukarnas behov och kan variera mellan dag och kvällstid, både vardagar och helger. Som boendeassistent arbetar du med arbetsuppgifter som dokumentation, upprättande av genomförandeplaner, kontaktmanskap samt att delta i samverkans-, verksamhets- och arbetsplatsmöten. I dina arbetsuppgifter ingår även att tillgodose våra gäster en trygg tillvaro och utifrån behov även vara behjälplig och ge stöd i personlig omvårdnad, att motivera och medverka vid olika fritidsaktiviteter och att tillgodose kvalitét i den dagliga livsföringen.

Din bakgrund
Vi söker dig som gått omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Vi ser att du har erfarenhet av liknandet arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av socialdokumentation och av arbete inom LSS-verksamhet. Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift är en förutsättning för arbetet. Vi ser gärna att du har kunskaper i TAKK (tecken som stöd) och B-körkort.

Som person tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat samt har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du är en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Vidare är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Dessutom har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation samt är flexibel och kan se möjligheter i förändringar.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Elwira Langowska, verksamhetschef, 018-727 83 65

Facklig företrädare:
Kommunal, 010-442 88 16

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till omsorgsförvaltningen. Tillsammans med oss jobbar du för att personer med olika former av funktionsnedsättning ska få det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt. Det handlar om LSS-verksamhet, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård för dessa personer och grupper. I förvaltningens arbetsuppgifter ingår att utreda enskilda behov, men också verksamhetsuppföljning och långsiktig planering. Här finns tre uppdrag: systemledning, myndighetsutövning och ansvar för kommunens egenregi inom området.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Boendeassistent till Klarbärsgatans korttidshem

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2019-06-30

Ansök nu

Dela detta jobb