halsojobb.se

Fänrik Ståls Gata 44

Vill du göra skillnad?
Vill du vara det där extra som gör att dina medmänniskor får en bättre tillvaro och livskvalité?
Vill du ha ett arbete där den ena dagen inte är den andra lik?

Då kan vi erbjuda dig en trivsam arbetsplats, med ett mycket gott arbetsklimat!
Som anställd inom Uppsala Kommun önskar vi att man själv är delaktig i sin personliga- och yrkesverksammautveckling. Inom Uppsala kommun erbjuds man därför bland annat att gå utbildningar för att höja sin kompetens.

Arbete och bostad driver gruppbostäder i kommunens egen regi. Målgruppen är vuxna med behov av stöd enligt LSS, Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Insatserna är flexibla utifrån individens enskilda behov och uppdragsgivarens önskemål.

Vi söker nu två medarbetare till en av våra gruppbostäder för unga vuxna enligt LSS; Fänrik Ståls Gata 44. Verksamheten består av 4 lägenheter med personal dygnet runt, dag/kväll och sovande jour.
De två tjänster som är utlysta har båda sysselsättningsgraderna 100%.
Den ena tjänsten innebär heltidstjänstgöring(100%) på enheten Fänrik Ståls Gata 44.
Den andra tjänsten innebär att man har 50% av sin tjänstgöring på Fänrik Ståls Gata 44 och resterande 50% på ytterligare en eller två enheter till. Om man enbart vill arbeta på Fänrik Ståls Gata 44 väljer man som medarbetare aktivt att ha tjänstgöringsgrad 50%.

Ditt uppdrag
Som boendeassistent kommer du att arbeta med de boende utifrån deras individuella genomförandeplaner och i samarbete med andra personer i deras nätverk, såsom anhöriga, daglig verksamhet och habilitering. I arbetet ingår omvårdnad, journalföring samt serviceinsatser såsom matlagning, städ, tvätt och stöd med personlig hygien och med boende vara delaktig i hens fritidsaktiviteter.
Drivs du av en vilja att utveckla dig själv och den verksamhet du arbetar i är arbete hos oss något för dig. Vi ser att du har som ledstjärna att värna om vår målgrupps rätt till att utvecklas och leva som andra, utifrån sina möjligheter och behov. Samtidigt som du finner arbete med personer med sjuk -och omsorgsbehov som intressant och utmanande.

Delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter ingår. Du har stöd av lokala instruktioner, fastställda rutiner och ett övergripande kvalitetsledningssystem.
Du tar aktiv del i planering och genomförande av de boendes beviljade insatser.
I ditt arbete ska du agera för god kvalitet och måluppfyllelse enligt verksamhetens samtliga styrdokument samt aktivt verka för utveckling på arbetsplatsen. För att säkerställa kvalitet är det också av vikt att du kan identifiera förbättringsområden och genomföra dessa. Bra rutiner och tydlig struktur viktigt för varje enskild brukare. I arbetet med brukarna tillämpas bl.a. tydliggörande pedagogik med hjälp av exempelvis bildstöd.


Din bakgrund
Vi söker dig som har vård och omsorgsutbildning, undersköterska, eller en utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi vill att du har erfarenhet av att ha arbetat inom LSS. Du får gärna även ha erfarenhet av arbete med kontinuerlig förändring och utveckling i fokus, av arbete med bildstöd och alternativ kompletterande kommunikation och av arbete med pedagogisk inriktning. Även erfarenhet inom autismspektrum och kunskap om demens är meriterande. För att kunna kommunicera med vår målgrupp och sköta dokumentationen måste du behärska svenska i tal och skrift samt ha datorkunskaper. B-körkort är önskvärt men inte ett krav.

Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du har även en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jonas Funseth, verksamhetschef, 018-727 16 70

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 88 16

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till omsorgsförvaltningen. Tillsammans med oss jobbar du för att personer med olika former av funktionsnedsättning ska få det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt. Det handlar om LSS-verksamhet, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård för dessa personer och grupper. I förvaltningens arbetsuppgifter ingår att utreda enskilda behov, men också verksamhetsuppföljning och långsiktig planering. Här finns tre uppdrag: systemledning, myndighetsutövning och ansvar för kommunens egenregi inom området.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Boendeassistent

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2020-02-02

Ansök nu

Dela detta jobb