halsojobb.se

Biträdande vårdenhetschef till dialysmottagning

Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Biträdande vårdenhetschef till dialysmottagning

Njurmedicinska kliniken på Danderyds Sjukhus AB ansvarar för all njurmedicinsk specialistvård i norra Stockholm. I samband med NKS öppnande har Njurmedicinska kliniken på Danderyds Sjukhus fått ett utökat uppdrag. Vi går en spännande och expansiv tid till mötes där en ökad tillströmning av patienter kräver nya arbetssätt och förmåga att hitta kreativa lösningar.  
 
Njurmedicinska kliniken består av tre hemodialysmottagningar som är belägna i Norrtälje, Upplands Väsby och på Danderyds sjukhus. Vi har en slutenvårdsavdelning och en njurmottagning. Inom kliniken arbetar drygt 150 medarbetare och det finns ett nära samarbete mellan våra enheter.  
 
På Roslagsdialysen behandlas mellan 20-25 kroniskt njursjuka patienter. På dialysmottagningen arbetar ca 15 personer, flertalet är sjuksköterskor.  
 
Vi arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningssätt och vi har mycket goda resultat i patientnöjdhetsenkäter.  
 
Verksamheten bedriver själv- och hemdialysträning och assisterad hemodialysbehandling. Vi har även en sjuksköterskemottagning för predialyspatienter och transplanterade patienter, som kommer hit för provtagning.  
 
 
Arbetsuppgifter:  
Du har ett nära samarbete med enhetens vårdenhetschef och bistår denne i  
arbetet med personal och kompetensförsörjning, samt ersätter denne vid frånvaro. Du ansvarar tillsammans med chefsjuksköterskan och medicinskt ledningsansvarig läkare för planering, ledning, samordning, utveckling och uppföljning av verksamheten. Du medverkar vid rekrytering och vid lönerevision.  
 
Vi arbetar klinikövergripande med kvalitet, patientsäkerhet och utbildningsfrågor. En viktig del i rollen som biträdande chefsjuksköterska är att stödja och handleda  
omvårdnadspersonalen, tillse att arbetsmetoder och rutiner är kända och efterlevs. Ansvara för uppföljning och utveckling av omvårdnad, omvårdnadsdokumentation och PAS-rollen.  
 
Kliniken arbetar processorienterat. Hemodialysprocessen är en av sex kärnkompetenser där du kommer att ingå. En viktig arbetsuppgift som biträdande chefsjuksköterska är att medverka till att hemodialysprocessens arbete sprids och efterlevs i organisationen.  
 
Kliniskt med sedvanligt sjuksköterskearbete på hemodialysmottagning ingår i tjänsten.  
 
Kvalifikationer:  
Legitimerad sjuksköterska med dokumenterad ledarskapserfarenhet. Har du erfarenhet av hemodialys är det meriterande, men inget krav.  
 
Personliga egenskaper:  
Du har lätt för att samarbeta och har ett prestigelöst förhållningssätt samt ett starkt intresse för organisation och ledarskap. Du ska kunna entusiasmera och leda dina medarbetare mot hemodialysprocessen och klinikens övergripande mål. Du ska ha en drivkraft som gör att du kan genomföra förändrings- och utvecklingsarbete på ett framgångsrikt sätt.  
   
Danderyds Sjukhus AB tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning i den egna grundprofessionen. Detta  
förordnande är på två år med möjlighet till förlängning. Danderyds Sjukhus har ett välutvecklat ledarskapsprogram för både nya och erfarna ledare. Det finns stora  
möjligheter till yrkesmässig och personlig utveckling.  
 
Intervjuer sker fortlöpande under annonseringstiden. Ansök därför redan idag!

Dela detta jobb

Biträdande vårdenhetschef till dialysmottagning

Danderyds Sjukhus AB