halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Biträdande överläkare vid Centrum för medfödda metabola sjukdomar

Ort
Kategorier
Utgår

2022-05-26

Ansök nu

Biträdande överläkare vid Centrum för medfödda metabola sjukdomar

Vi erbjuder
Klinisk Genetik och CMMS är en medicinsk enhet (ME) som tillhör funktionen Medicinsk Diagnostik Karolinska (MDK). Våra analyser är i utvecklingens framkant och bidrar till att fler patienter får en korrekt diagnos.

Här arbetar vi med precisionsdiagnostik för medfödda metabola och andra sällsynta sjukdomar för patienter från hela landet.

Vi erbjuder nu ett spännande och varierat arbete som biträdande överläkare vid Centrum för Medfödda Metabola Sjukdomar (CMMS) på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

För diagnostiken använder vi biokemiska analysmetoder (LC-MS-MS, GC-MS, HPLC samt spektrofotometriska metoder) samt genetiska utredningar inklusive helgenomsekvensering. Vi utför även behandlingskontroller för att följa upp och styra behandling. Över hälften av våra patienter är barn som ofta är svårt sjuka och vår uppgift är då att så snabbt som möjligt försöka fastställa rätt diagnos med hjälp av en rad högspecialiserade analysmetoder. Vi är också tillgängliga för telefonkonsultationer.

CMMS är under snabb utveckling och har en mycket aktiv forskningsverksamhet. CMMS består av ett åttiotal medarbetare, varav drygt tio läkare.

Om tjänsten
CMMS erbjuder högspecialiserade utredningar till hela landet, enligt ett multidisciplinärt koncept där olika medicinska specialiteter samverkar. En stor del av vår verksamhet är utåtriktad och består av konsultationer till kolleger runt om i landet.  Hos oss arbetar ett tiotal läkare med specialistkompetens inom pediatrik, neurologi, endokrinologi, klinisk genetik och klinisk kemi.

Läkarenheten arbetar nära de fyra laborativa enheterna vid CMMS där biomedicinska analytiker, sjukhuskemister och läkare arbetar tätt ihop. Tjänsten innefattar kliniska utredningar, bedömning av biokemiska och genetiska laboratorieanalyser samt konsultationer och mottagningsverksamhet. Handledning av läkarstudenter och randande läkare ingår också.

Vi söker
Vi söker dig som är specialist inom barn-och ungdomsneurologi och har erfarenhet av arbete med utredning av medfödda metabola sjukdomar. Det är viktigt att du trivs med och kan vidareutveckla vår samarbetskultur med nära kontakt mellan olika specialiteter och personalkategorier. Du behöver också bidra till att upprätthålla CMMS goda anseende utåt, i kontakt med läkare och andra som har behov av att kontakta vår verksamhet. Du har bra samarbetsförmåga, du är ansvarstagande, och du uppvisar bra omdöme i olika situationer.

Vi arbetar utifrån Karolinska Universitetssjukhusets värderingar - Ansvar, Helhetssyn och Medmänsklighet - vilka är självklara i din yrkesroll.

Kvalifikationer
Krav: 

  • Legitimerad läkare med specialistbevis i specialistbevis i barn och ungdomsmedicin samt barnneurologi.
  • Goda kunskaper i svenska språket, skriftligt och muntligt.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb(öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska
Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion. Verksamheten spänner över hela det diagnostiska området inom laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset.

MDK är centrum för kompetensmässigt och tekniskt ledande diagnostik, intervention och behandling som tillgodoser patienternas behov idag och i framtiden.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

Martin Engvall, Läkarföreningen

Telefon
martin.engvall@regionstockholm.se

Namn

Cecilia Arthur, Läkarföreningen

Telefon
cecilia.arthur@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Biträdande överläkare vid Centrum för medfödda metabola sjukdomar

Karolinska Universitetssjukhuset