halsojobb.se

-->

Biträdande överläkare till ECMO centrum

Ort
Kategorier
Utgår

2021-02-01

Ansök nu

Biträdande överläkare till ECMO centrum

Vi erbjuder
Vi söker specialistutbildad läkare inom anestesi och intensivvård till ECMO centrum i Solna, där du kommer att arbeta tillsammans med härliga kollegor i olika yrkeskategorier och vara en viktig del i ett spännande teamarbete.

ECMO centrum är en avdelning som behandlar allt ifrån nyfödda till vuxna patienter med olika åkommor som gör att deras hjärtan och/eller lungor behöver mekaniskt stöd med en hjärt- lungmaskin. Behandlingen kan pågå från någon dag till flera månader. Verksamheten ingår i Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset med lokalisering i Solna.

Om tjänsten
Du tjänstgör som en del i ECMO teamet med mycket tvärprofessionellt arbete. Du förväntas ingå i den ordinarie jour- och beredsskapslinjen efter 6 månaders inskolning. När du arbetat självständigt en tid förväntas du även ingå i transportjourverksamheten.

Vi söker
Dig som är öppen för utveckling i arbetet, är flexibel samt van att arbeta självständigt. Du har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad och har lätt för att skapa relationer med övriga yrkesgrupper.

Dig som tycker om att ha varierande arbetsuppgifter och kan prioritera samt organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är noggrann, punktlig och tar ett stort ansvar för ditt uppdrag och har en positiv grundinställning och en förmåga att se möjligheter i förändringsprocesser.

Vi arbetar utifrån Karolinskas värderingar: Medmänsklighet, Ansvar och Helhetssyn, vilket är självklart i din yrkesroll.

Kvalifikationer

  • Krav: specialist inom Anestesi- och intensivvård med erfarenhet av vård hos både nyfödda, barn och vuxna. Du ska ha arbetat med anestesi och intensivvård under minst 5 år.

  • Meriterande: Erfarenhet av ECMO, kontinuerlig hemodiafiltration, forskning, undervisning och intresse för verksamhetsutveckling.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring efter erhållen specialistkompetens.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/ OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:
- när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
- se över dina filterinställningar för skräppost
- hålla utkik i din skräppost.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!


Dela detta jobb

Biträdande överläkare till ECMO centrum

Karolinska Universitetssjukhuset