halsojobb.se

Biträdande överläkare till Centrum för fostermedicin, Medicinsk Enhet Graviditet och förlossning

Ort
Kategorier
Utgår

2021-09-29

Ansök nu

Biträdande överläkare till Centrum för fostermedicin, Medicinsk Enhet Graviditet och förlossning

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16 000 medarbetare. Genom att vi organiserar oss utifrån patientens väg genom vården bygger vi en långsiktig framgångsrik verksamhet som skapar tydligt värde för både patienter och samhälle.

Medicinsk Enhet Graviditet och förlossning omfattar all graviditets- och förlossningsvård samt fostermedicinsk vård inom Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge och Solna. Vi har grupperat patienterna i tre sektioner; Fostermedicin, Graviditet och Förlossning på Huddinge respektive Solna. Här arbetar cirka 480 medarbetare; läkare, barnmorskor, undersköterskor och viss paramedicinsk personal.

Centrum för fostermedicin söker nu en biträdande överläkare.

Om tjänsten
Klinisk tjänstgöring som biträdande överläkare inom fostermedicin, men i nära samarbete med övrig obstetrik men även med ME gynekologi och reproduktion. Arbetet innebär huvudsakligen mottagningsarbete med obstetriska patienter med fostermedicinska frågeställningar. Det kliniska arbetet bedrivs både på Karolinska i Solna och Huddinge men tjänstgöring kan till viss del även ske inom områdets övriga obstetriska patientflöden. Jourtjänstgöring ingår.

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

Vi söker
Vi söker dig som har ett gott omdöme och som trivs att arbeta som del i ett team med undersköterskor, barnmorskor och läkare. Du trivs också i en produktiv miljö och drivs av en vilja att bedriva ett kontinuerligt förbättringsarbete i den kliniska vardagen.

Till dina personliga egenskaper hör lyhördhet, flexibilitet och beslutsförmåga. Du har förmåga att engagera och att bidra till ett positivt arbetsklimat.

Kvalifikationer
Krav: Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistbevis i obstetrik och gynekologi. Du ska ha ett intresse av utbildning, utveckling och forskning. Du ska vara vetenskapligt meriterad, disputerad alternativt bedriva egen forskning med tydlig planering på disputation.

Meriterande: Du bör ha en mångårig klinisk erfarenhet av obstetriskt ultraljud och examinerad enligt SFOG/Ultra args påbyggnadskurs eller helst expertkurs i obstetriskt ultraljud. Internationell klinisk erfarenhet (utlandstjänstgöring) är meriterande. 

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.


Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Du ska dessutom bifoga ett litet brev med motivering till varför du är lämplig för tjänsten, med beskrivning av arbete och tid nedlagt för eventuella ansvarsområden och/eller deltagande i utvecklingsarbete och lite tankar kring arbetet framåt.

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb(öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Hälsoprofessioner och kvinnohälsa
Tema Kvinnohälsa omfattar all verksamhet, såväl normal som högspecialiserad, inom reproduktionsmedicin, benign gynekologisk vård, graviditets-, förlossnings- och fostermedicinsk vård i både Huddinge och Solna. Vi har även ett nationellt högspecialiserat uppdrag inom fostermedicin.

Genom arbete med kvalitetsuppföljning, forskning, undervisning och utveckling strävar vi efter att vara ledande inom både medicin och omvårdnad på nationell och internationell nivå. Vi arbetar i team både på vårdgolvet och i ledningen.

Hälsoprofessioner; fysioterapeuter, kuratorer, dietister, logopeder och psykologer möter patienternas behov och skapar mervärde i samarbetet tillsammans med andra professioner inom sjukhusets alla teman och funktioner.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter
Namn
Läkarföreningen:
Telefon
lakarforeningen.karolinska@sll.se

Dela detta jobb

Biträdande överläkare till Centrum för fostermedicin, Medicinsk Enhet Graviditet och förlossning

Karolinska Universitetssjukhuset