halsojobb.se

Biträdande Överläkare inom sektionen för Näs- och bihålekirurgi

Ort
Utgår

2021-10-25

Ansök nu

Biträdande Överläkare inom sektionen för Näs- och bihålekirurgi

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?

Vår vision beskriver Karolinskas inriktning; Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Karolinska Universitetssjukhuset ska leda hälso- och sjukvårdens utveckling. Det inkluderar svåra  sjukdomar där ingen fullgod behandling ännu finns, men också vård av sjukdomar där behandling förvisso finns men där vi ska vara bäst på att bota och lindra så många som möjligt i rätt tid och med rätt kvalitet.

Med våra värderingar Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn sätter vi patienten först, idag och i morgon.

Om oss
Sektionen för Näs- och bihålekirurgi söker nu en biträdande överläkare. Sektionen är en del av Medicinsk Enhet ÖNH, Hörsel och Balans (ME ÖNH, HoB) som ingår i Tema Akut och Reparativ Medicin på Karolinska Universitetssjukhuset. Verksamhetens innehåll är både elektiv och akut.

ME ÖNH, HoB har störst verksamhet i Huddinge och Solna, men har även verksamhet på Södersjukhuset, Danderyds sjukhus och Rosenlunds sjukhus. Vi har fem sektioner som driver den medicinska utvecklingen inom respektive område.

Vi arbetar i enlighet med Karolinskas värderingar Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn och förväntar och att även du står för dessa värderingar.

Vi erbjuder
Inom sektionen för Näs- och bihålekirurgi kommer du att ges goda möjligheter till att driva din kliniska utveckling inom området och vi förväntar oss att du snart blir självständig gällande planering, handläggning och uppföljning av våra mer komplicerade patienter. Du kommer att delta aktivt i sektionens alla verksamheter inom kirurgi, mottagningsverksamhet, fallkonferenser, röntgenronder samt inom fortbildning tillsammans med övriga läkare i sektionen. Dina placeringar kommer att vara främst på Huddinge, Danderyd och Solna men även som konsult på Södersjukhuset.  

Om tjänsten
Som biträdande överläkare vid ett Universitetssjukhus förväntas du medverka i undervisning, utveckling och forskning, samt bedriva eget forsknings- och utvecklingsarbete. Utöver de sektionsspecifika uppdragen kommer du att arbeta inom den Medicinska Enhetens allmänna uppdrag. Det allmänna uppdraget inkluderar jourtjänstgöring, avdelningstjänst samt konsultuppdrag på andra akutsjukhus i Stockholm samt placeringar på övriga sektioner inom Karolinska där verksamheten deltar. Undervisning av studenter genom föreläsningar, seminarier och demonstrationer, ibland som amanuens och kurschef för de kurser verksamheten ger, ingår också i tjänsten. Du förväntas även ta ansvar för olika förbättringsuppdrag och administrativa uppdrag inom verksamheten.

Tjänsten tillträdes snarast möjligt men senast 2022-01-31. Tjänsten avser i första hand heltidsarbete och är tillsvidareanställningar.

Vi söker
Dig som vill vara med och utveckla den mest högspecialiserade vården i landet inom rhinologin och som vill delta i alla delar av sektionens uppdrag. Givetvis är du aktiv och intresserad av forskning och utbildning och är du inte redan disputerad eller doktorandanmäld bör du ha en plan för detta inom den närmaste framtiden. Du ska kunna delta i hela jourverksamhetens samtliga pass och också kunna delta i alla våra utbildningsuppdrag och även verka administrativt.

Kvalifikationer
Krav:
a) Svensk läkarlegitimation
b) med specialistbevis inom Öron-, Näs- och Halssjukdomar.
c) Du bör vara aktiv inom forskning eller ha en tydlig plan för detta. Du ska även kunna visa upp egna utbildnings- och/eller administrativa ansvarsområden.

Meriterande: Disputation 

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Kompletta ansökningshandlingar för LUS-tjänst, se nedan


Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb(öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Akut och Reparativ Medicin
Tema Akut och Reparativ Medicin består av fem medicinska enheter (Akut, Trauma/akutkirurgi och ortopedi, Plastikkirurgi och kraniofaciala sjukdomar, Öron, näsa, hals, hörsel och balans samt Transplantation).

Vårt arbete inom forskning och utbildning innefattar både medicinska och omvårdnadsämnen och sker i samarbete med Karolinska Institutet och andra utomstående aktörer. Grundutbildningsuppdraget är en stor och viktig del av verksamheten och vi är långt framme inom området verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

 

Dela detta jobb

Biträdande Överläkare inom sektionen för Näs- och bihålekirurgi

Karolinska Universitetssjukhuset