halsojobb.se

Logga

Biståndshandläggare - SoL

Företag Uddevalla kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-22

Ansök nu

Biståndshandläggare - SoL

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Liv, lust och läge blir livskvalitet i Hjärtat av Bohuslän!

Beskrivning
Biståndsavdelningen inom socialtjänsten i Uddevalla kommun finns till för äldre och yngre personer med funktionsnedsättningar.

Biståndsavdelningen svarar för utredning och beslut enligt socialtjänstlagen och LSS. Inom avdelningen arbetar idag 25 medarbetare med biståndshandläggning. Som stöd i handläggningen finns två 1:e biståndshandläggare.

Arbetsuppgifter
Som biståndshandläggare SoL handlägger du ansökningar enligt socialtjänstlagen från personer med behov av stöd och hjälp i sin livssituation, främst i form av hemtjänst, korttidsboende och särskilt boende. 

En av våra medarbetare lämnar sin tjänst för annat arbete. Vi söker därför en ny medarbetare till vårt planeringsteam, vars huvudsakliga arbetsuppgift är att handlägga ansökningar om bistånd från personer som behöver hjälp efter att ha vårdats på sjukhus. Uddevalla kommun tillämpar arbetssättet IBIC ( individens behov i centrum) vid handläggning av ärende. Vi handlägger våra ärende i verksamhetssystemet Procapita.

I ditt arbete som biståndshandläggare har du ett nära samarbete med brukare och anhöriga, kollegor och utförare samt andra professioner och myndigheter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utexaminerad socionom eller socialpedagog och som har erfarenhet av myndighetsutövning. Har du erfarenhet av att arbeta i IBIC är detta en merit. Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med hemtagningsprocessen och lägger stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga, lyhördhet och självständighet.

Villkor

Körkort

För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn, samt för all verksamhet enligt LSS, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Logga
Biståndshandläggare - SoL

Uddevalla kommun