halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Biståndshandläggare

Företag Vimmerby kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2022-10-09

Ansök nu

Biståndshandläggare

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker nu en ny kollega till vårt team av biståndshandläggare med arbete mot äldreomsorg inom Utredningsenheten för äldre och funktionsnedsatta. Tjänsten rör ett vikariat då en av våra kollegor kommer att vara föräldraledig.  

Om arbetsplatsen

Arbetsgruppen består av åtta biståndshandläggare och LSS-handläggare som arbetar med ärenden utifrån Socialtjänstlagen samt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Utredningsenheten för äldre och funktionsnedsatta är en del av Socialförvaltningen och leds av en enhetschef. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och samverkan i det dagliga arbetet. För oss är det viktigt att alla har lika rättigheter och möjligheter.

Som medarbetare hos oss har du en betydelsefull roll och vårt gemensamma mål är att ge bästa möjliga service och omsorg till våra medborgare. Du som söker bör självklart dela våra värdeord ansvar, mod och fantasi. Vi arbetar aktivt med att vara ett effektivt team där vi når resultat tillsammans och i samverkan.

Ditt nya jobb

Arbetet som biståndshandläggare är ett utmanande och stimulerande arbete där du har goda möjligheter att utvecklas. Målgruppen du erbjuds att arbeta med är äldre personer. Som biståndshandläggare arbetar du med utredningar, gör bedömningar och fattar beslut i ärenden samt kvalitetssäkrar insatserna genom uppföljning. Samverkan ses som en nyckel till att nå resultat. Du kommer ha många olika kontakter där du får arbeta både självständigt och i team. Under din första tid erbjuds du egen mentor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning, socialpedagogutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har ett intresse av att arbeta med människor i situationer där livet förändrats, där du blir en viktig länk till att personen får rätt stöd och hjälp. Du har god kunskap om gällande lagstiftning inom verksamhetsområdet samt en förståelse för äldre och funktionsnedsattas levnadsförhållanden. Dokumentations- och datorvana är ytterligare viktiga aspekter för att lyckas i rollen, samt att du har lätt för att uttrycka dig tydligt och strukturerat i tal och skrift.

Vi ser att du är en person som vågar anta utmaningar, har ett intresse för att tänka nytt och som växer med ansvar. Vidare har du även en god förmåga att arbeta såväl självständigt som i samverkan med andra där du aktivt deltar i ett ständigt förbättringsarbete med den enskilde i fokus tillsammans med kollegor och samarbetspartners.

Kunskap/utbildning och erfarenhet att utreda enligt IBIC är meriterande. B-körkort är ett krav.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Vikariat för föräldraledighet. 
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1

Om anställning blir aktuell ska utdrag ur belastningsregister kunna visas upp innan.

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2021-10-09

Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan.
Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan

Kontaktpersoner

Sandra Elmér

Enhetschef

0492/76 94 38

sandra.elmer@vimmerby.se

 

Dela detta jobb

Logga
Biståndshandläggare

Vimmerby kommun