halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Biståndsbedömare till avdelning Äldre

Ort
Kategorier
Utgår

2022-09-25

Ansök nu

Biståndsbedömare till avdelning Äldre

Om arbetsplatsen

Förvaltningen består av fyra avdelningar; Barn och unga, Vuxna, Äldre samt Stab. Vi söker en biståndsbedömare till avdelning Äldre som utreder och följer upp ärenden för personer över 65 år. Avdelningen Äldre består av enheterna mottagning, utredning och uppföljning samt kvalitet och utveckling.

Vi söker nu en biståndsbedömare som kommer att arbeta mot enheten mottagningen på avdelningen Äldre.

Vår arbetsplats ligger nära Linköpings Centralstation på Hertig Karlsgatan 4. Arbetstiderna är måndag-fredag och vi tillämpar flextidsavtal.

Arbetsbeskrivning 

Som biståndsbedömare handlägger du ärenden enligt SoL. På avdelning Äldre kommer du utreda behov inom äldreomsorg samt fatta beslut och ansvara för att beslut verkställs genom att göra beställning till utförare. I samband med utredning ingår att ge information samt råd och stöd. I arbetet ingår även uppföljning av fattade beslut.

I uppdraget som biståndsbedömare ingår också att informera äldre om vilket stöd det finns att få i kommunen samt informera om valfrihetssystemet i hemtjänsten. Vi arbetar och dokumenterar utifrån IBIC modellen (individens behov i centrum), ett behovsinriktat och systematiskt arbetssätt, där den enskilde individens behov och förmågor står i centrum. Här får du möjlighet att vara med i arbetet att utveckla framtidens äldreomsorg.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har en socionomexamen alternativt beteendevetenskaplig examen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du läst socialrätt på högskolenivå ser vi det som meriterande. Vi ser att du har tidigare erfarenheter av myndighetsutövning. Har du erfarenhet inom äldreomsorg och erfarenhet av IBIC samt av att arbeta i journalsystemet Treserva ser vi det som meriterande.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift i det svenska språket, vilket är viktigt då du i rollen som biståndsbedömare arbetar mycket med dokumentation och brukarkontakt. För att klara av ditt uppdrag är det ett krav att du har B-körkort, detta då arbetet bland annat innebär att göra hembesök hos brukare och uppföljningar på boenden.

Som person är du självgående och tar stort ansvar för din egen uppgift, du är trygg och kan behålla lugnet även i stressiga situationer. Du har god samarbetsförmåga och arbetar bra med både interna och externa kontakter. I ditt uppdrag möter du äldre personer som har behov av stöd i sin vardag på olika sätt och genom att du kan se situationer ur olika perspektiv samt kan skilja på det professionella och det privata kan du möta den målgruppen på ett bra sätt. Då vi är en verksamhet i förändring behöver du kunna ha lätt för att anpassa dig efter ändrade situationer och förutsättningar.

 Varmt välkommen med din ansökan! 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10040

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

Biståndsbedömare till avdelning Äldre

Linköpings kommun