halsojobb.se

-->

Biomedicinsk analytiker till PKU laboratoriet vid Centrum för medfödda metabola sjukdomar

Ort
Utgår

2020-03-10

Ansök nu

Biomedicinsk analytiker till PKU laboratoriet vid Centrum för medfödda metabola sjukdomar

 

Vi erbjuder
Vid PKU-laboratoriet genomförs den rikstäckande screeningen av nyfödda barn för att tidigt identifiera medfödda behandlingsbara sjukdomar med det så kallade PKU- provet (Phenyl Ketone Uria = fenylketonuri). Sedan starten på 1960-talet har det successivt tillkommit nya sjukdomar och för närvarande screenar vi för 25 olika behandlingsbara sjukdomar, där tidig diagnos och behandling är livsavgörande. Utredningar pågår dessutom om att lägga till ytterligare sjukdomar till programmet. För att utföra vårt växande uppdrag behöver vi nu utöka med ytterligare en engagerad medarbetare.
PKU-laboratoriet är en av fyra sektioner vid Centrum för Medfödda Metabola Sjukdomar (CMMS). CMMS är ett högspecialiserat laboratorium där vi arbetar med diagnostik av många olika ämnesomsättningssjukdomar och i och med detta också är involverade i uppföljning av en stor del av de fynd vi gör på PKU-laboratoriet. Vid CMMS används biokemiska analysmetoder  samt ett brett sortiment av molekylärbiologiska metoder inklusive den senaste metodiken för genetisk diagnostik.
PKU-laboratoriet är lokaliserat till Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Vi är ett gäng med 13 trevliga medarbetare (biomedicinska analytiker, administratörer, kemister och läkare) som arbetar tätt ihop. För att vi skall lyckas i vårt uppdrag krävs att vi är duktiga på att samarbeta och kommunicera med varandra. Givetvis även att ha kul ihop!

Om tjänsten
På PKU-laboratoriet brinner vi för de nyfödda barnens bästa! PKU-laboratoriet har som det enda laboratoriet i Sverige till uppgift att hantera screeningen av Sveriges alla nyfödda barn, avseende det så kallade PKU provet. För närvarande handlar det om cirka 120 000 nyfödda barn per år men till detta tillkommer en del nyinflyttade barn som vi också erbjuder denna omfattande screening. Vidare följer vi en hel del redan diagnostiserade barn med regelbundna behandlingskontroller som görs på de filtrerpappersprov som används för nyföddhetsscreeningen.
Tjänsten omfattar det laborativa arbetet. De metoder som primärt används i den dagliga screeningverksamheten är immunologisk antikroppsbaserad metodik, två olika enzymanalyser och tandemasspektrometri. Den senaste sjukdomen som adderades till screeningprogrammet i augusti 2019 är svår kombinerad immunbrist (SCID) där vi använder oss av PCR-baserad metodik.

Dessutom arbetar vi med förbättring av befintliga metoder samt utveckling av nya metoder för att förbereda oss för diagnostik av nya sjukdomar som kan komma att läggas till vårt nationella screeningprogram. Vi arbetar också för att förbättra vårt datasystem och anpassa det för våra speciella önskemål och behov. Arbetstid är vardagar kl 0800-1630 (med flextid)

Vi söker
Vi söker dig som har några års erfarenhet av självständigt laborativt arbete inom laboratoriemedicin och/eller medicinsk forskning. Det är viktigt att du som kommer till oss tycker om att utföra laborativt analysarbete och det är mycket betydelsefullt att du trivs med att samarbeta med andra och är duktig på att kommunicera. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du är noggrann.
Förmåga att hålla reda på siffror och att kunna hålla flera bollar i luften samtidigt är också nödvändigt. Det är även viktigt att du är intresserad av att lära nytt och kan klara av tempoväxlingar i arbetet. En stor fördel är dessutom om du har goda datakunskaper och är intresserad av teknik  och analysintrument.

Vi arbetar utifrån Karolinska Universitetssjukhusets värderingar - Ansvar, Helhetssyn och Medmänsklighet - vilka är självklara i din yrkesroll.
 
Kvalifikationer
Krav: Legitimerad biomedicinsk analytiker eller motsvarande. Goda kunskaper i svenska språket, skriftligt och muntligt.
Meriterande: Erfarenhet av laboratoriearbete med screening av eller diagnostik av ärftliga ämnesomsättningssjukdomar.


Vi kommer att ha löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonstiden har gått ut.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  

Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Biomedicinsk analytiker till PKU laboratoriet vid Centrum för medfödda metabola sjukdomar

Karolinska Universitetssjukhuset