halsojobb.se

Logga

Behandlingspedagog till Beroendegruppen

Företag Vimmerby kommun
Ort
Utgår

2021-04-18

Ansök nu

Behandlingspedagog till Beroendegruppen

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Ditt nya jobb

Vill du ha ett spännande och ansvarsfullt arbete, där du får möjlighet att arbeta i en arbetsgrupp med utvecklingsambitioner? Socialförvaltningens enhet för Socialpsykiatri och Beroende söker nu en behandlingspedagog till berondegruppen.

Som behandlingspedagog arbetar du med individuella insatser i form av råd, stöd och behandling för missbrukare och deras anhöriga samt med gruppverksamhet. Du ingår i en grupp om fyra behandlare och arbetar med metoder som till exempel ASI, MI, ADAD och CRAFT. 

Beroendegruppen arbetar med förebyggande arbete och har en god samverkan med andra myndigheter, skolor samt regionen. Vi arbetar utifrån nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevården. 

Samverkan såväl internt som externt är en naturlig och stimulerande del av arbetet. Du är med i uppstarten av det processorienterade arbetet på Individ och Familjeomsorgen, ett horisontellt perspektiv där klient, samverkan och kartläggning är centrala delar 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • utbildning som socionom, socialpedagog, behandlingsassistent, behandlingspedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

  • B-körkort

Vi ser gärna att du har erfarenhet inom området och målgruppen, samt kunskap om metoder relevanta för missbruksvård. Det är även meriterande om du har kunskap i verksamhetssystemet LifeCare som är socialförvaltningens dokumentationssystem.

För att möta klienter och anhöriga krävs att du har stor personlig mognad. Som person är du trygg i dig själv, ansvarstagande samt har förmågan att arbeta såväl självständigt som i team. Samverkan såväl internt som externt är en naturlig och stimulerande del av ditt arbete. Du trivs med att ta ansvar och uppskattar möjligheten att påverka och utveckla verksamheten. 

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: tillsivdareanställning
Sysselsättningsgrad: heltid 
Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2021-04-18
Intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma ske innan sista ansökningsdatum så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Maria Söderlund

Enhetschef

0492-76 91 58

maria.soderlund@vimmerby.se

Dela detta jobb

Logga
Behandlingspedagog till Beroendegruppen

Vimmerby kommun