halsojobb.se

Logo

Behandlare till Kricas HVB i Stockholm

Ort
Kategorier
Utgår

2020-10-30

Ansök nu

Behandlare till Kricas HVB i Stockholm

Krica Behandling och Utbildning AB

Socionom

Kommun: Stockholm

Korta fakta om jobbet

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Antal jobb: 3

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet

Meriterande

 • Socionom -  1-2 års erfarenhet

Utbildning

Krav

 • Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Socialt arbete och omsorg

Kompetenser

Meriterande

 • HVB-verksamhet, behandlingserfarenhet
 • Psykisk funktionsnedsättning, omsorgserfarenhet
 • Missbruksproblematik, kunskap om
 • Barn/ungdom
 • Socialpedagogik
 • Sjuksköterskeexamen
 • Utmanande beteende, omsorgserfarenhet
 • Beteendevetenskap
 • Kognitiv psykologi

Om jobbet

Krica Behandling och Utbildning söker nu ordinarie behandlare till Kricas HVB i Hägersten och Vendelsö. Vi har behov av behandlare till tillsvidaretjänst på 100% med tillsättning enligt överenskommelse. Vi söker också behandlare för behovsanställning i Vendelsö.

Krica vänder sig till unga och unga vuxna med psykisk ohälsa och psykosociala problem såsom relationssvårigheter, depressioner, självdestruktivt beteende och aggressionsproblematik. Målsättningen är att ungdomarna ska utveckla en trygghet i sig själva och finna vägen till ett meningsfullt och tillfredsställande liv.

För att kunna möta ungdomarnas olika behov och problematik har vi inom Krica fem HVB belägna i Hägersten, Vårberg, Vendelsö och Örebro samt ett stöd-och behandlingsteam i centrala Stockholm.

Hägersten

Kricagården i Hägersten har plats för 12 ungdomar. Vi tar emot ungdomar i åldern 14-20 år.

Vendelsö

Trädgårdsvillan i Vendelsö har plats för 14 ungdomar. Vi tar emot ungdomar i åldern 14-18 år.

Verksamheten nyöppnar i januari 2020 med inriktning på att ta emot ungdomar med psykisk ohälsa i kombination med substansbruk. Behandlingsprogrammet kommer vara den evidensbaserade metoden A-CRA som rekommenderas i Socialstyrelsens riktlinjer.

Arbetsuppgifter

Vi arbetar i team och varje enhet ansvarar gemensamt för enhetens utveckling såväl resultatmässigt som arbetsmiljömässigt. Du kommer att bedriva strukturerad miljöterapeutisk behandling och ansvara för enskilda ungdomars behandlingsplanering, utvärdering och uppföljning samt arbeta med familjer och deras nätverk. Ungdomarnas behandling planeras individuellt i genomförandeplanen i enlighet med BBIC. I tjänsten ingår även kontaktmannaskap och att vara delaktig i den dagliga driften av boendet. Vi levererar behandlingsrelaterade administrativa arbetsuppgifter med kvalité och service.

Tjänstgöring sker dagtid, kvällstid, helger och sovande jourer enligt schema.

I Vendelsö sker behandling enligt A-CRA, och behandlare kommer efter genomförd utbildning bedriva strukturerad behandling i denna metod.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har tidigare arbetslivserfarenhet av att arbeta med unga med psykisk ohälsa eller inom liknande arbete t.ex. psykiatrin, skola eller missbruksvård. Du har utbildning som behandlingsassistent, behandlingspedagog, socionom, psykolog, sjuksköterska med psykiatrisk inriktning, arbetsterapeut eller likvärdig högskoleutbildning.

Du är intresserad av, och har förmåga att arbeta med ungdomar vilket kräver ett starkt engagemang, god organisationsförmåga, tålamod och flexibilitet. Du är en god förebild och respekterar individen. Du har förmågan att kunna hantera stressiga situationer och inneha mod att sätta gränser och att vara konsekvent. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta och kommunicera i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Kollektivavtal finns. Utdrag ur polisens register för arbete vid HVB-hem kommer att inhämtas innan anställning. Verksamheten är HBTQ-certifierad liksom kvalitetscertifierad enligt ISO 9001, 14001 och 45001.

 

Senast ansökningsdatum: 2020-10-30, urval kommer att ske löpande. Skicka ett personligt brev och CV till enhetschef för respektive enhet.

Frågor om tjänsterna och rekrytering besvaras av Anna Medin, 070-797 76 30 (Hägersten) och Hillevi Nyberg, 073-944 15 85 (Vendelsö).

 

Varmt välkommen att söka!

Om anställningen

Lön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Var ligger arbetsplatsen?

Högbergsgatan 33 3TR

11620 Stockholm

Arbetsgivaren

Krica Behandling och Utbildning AB

http://www.krica.se

Kontakt

Dela detta jobb

Logo
Behandlare till Kricas HVB i Stockholm

Krica Behandling och Utbildning AB