halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Behandlare till Centrum mot våld

Ort
Kategorier
Utgår

2022-05-22

Ansök nu

Behandlare till Centrum mot våld

Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?

Socialförvaltningen har medborgarnas behov i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Folkhälsa och hälso- och sjukvård, Stöd och service, Socialpsykiatri och öppenvård, Myndighetsutövning socialtjänst samt Vård och omsorg.

ARBETSUPPGIFTER
Centrum mot våld består av två samtalsmottagningar: FREDA-mottagningen samt EQ-mottagningen. Vi möter barn som upplevt våld, vuxna som upplevt eller utsatts för våld och även den som riskerar att, eller har, utövat våld. De flesta söker sig själva direkt till mottagningen men en del av kontakterna är också biståndsbedömda insatser. Vi utgår i huvudsak från; Resposed Base Practice, samtal om frihet, samtal om våld samt trappansamtal i vårt arbete.

Vi följer kunskapsområdet som ständigt utvecklas och omsätter forskning och kunskap i praktiken. Den senaste tiden har vi utvecklat ett förebyggande arbete för att nå våldsutövare i ett tidigt skede och under den kommande perioden ligger fokus på våld i ungas relationer.

Centrum mot våld erbjuder råd och stöd som kan ske enskilt eller i grupp. En del av uppdraget består av utåtriktat, kunskapshöjande arbete via föreläsningar eller uppsökande arbete bland unga. I vårt dagliga arbete ingår många samverkanskontakter; bla med socialtjänstens myndighetsutövning, polis, region, civilsamhälle och skola.

Vi erbjuder dig ett självständigt och omväxlande arbete på en kreativ arbetsplats med arbetsglädje och engagerade kollegor. Vi tar hand om varandra och får också handledning för att hantera ibland svåra berättelser från våra besökare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan motsvarande utbildning, du behöver goda kunskaper om socialtjänsten och den lagstiftning som styr arbetet. Ett krav är några års erfarenhet av samtalsstöd med familjer i kris eller med familjer där det förekommit våld eller våld i nära relation.

Vi söker dig som har ett stort engagemang för målgruppen, du är trygg och klarar av ett självständigt arbete. Du har god förmåga att möta människor i svårigheter och har strategier i vardagen för att återhämta dig efter svåra samtal. Du är en fena på samverkan och tycker att det är roligt att föreläsa för större grupper. Du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt, du är nyfiken och har ett driv för utvecklingsarbete. Du har god samarbetsförmåga och blir en bra arbetskompis till kollegorna på mottagningen.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper; att du är rätt person för uppdraget och arbetsgruppen.

ÖVRIGT
Hos oss spelar du roll!
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Socialförvaltningen begär att få se utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister vid nyrekrytering.

Tips!
Nyfiken på Luleå? flyttatilllulea.se
Följ oss på Luleå kommuns LinkedIn
Nyfiken på jobb? jobbailuleakommun.se

Dela detta jobb

Behandlare till Centrum mot våld

Luleå kommun - Socialförvaltningen