halsojobb.se

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg och omsorg om funktionshindrade på hela Gotland. Våra cirka 1800 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har brukarna i centrum.

Beroendeenheten i Region Gotland söker socionom till Mini-Maria Gotland. Enheten har ca 35 medarbetare och tillhör socialförvaltningens individ och familjeomsorg. Till enheten hör socialtjänstens personal på Mini-Maria, beroendeenhetens vuxengrupp, boendesociala gruppen och alkohol- och drogrådgivningen.

Arbetsuppgifter

Mini-Maria är en öppenvårdsmottagning som vänder sig till ungdomar upp till och med 24 år med alkohol och/eller narkotikaproblem samt deras anhöriga. Mottagningen drivs i samverkan mellan socialtjänsten och hälso- och sjukvården.

Du kommer att arbeta med information, rådgivning, bedömning och behandling riktat till ungdomar inom målgruppen och deras anhöriga. Du kommer att arbeta med evidensbaserade metoder på området med ett systemorienterat synsätt. Graden av psykisk ohälsa är hög i målgruppen. Du kommer att ingå i ett team med behandlare, sjuksköterska och läkare. Samverkan med andra aktörer som möter målgruppen är en mycket viktig del i arbetet.

Kvalifikationskrav

Du har socionomexamen eller motsvarande relevant akademisk examen. Vi söker dig som har goda kunskaper och erfarenhet av att arbeta med missbruk och beroende samt ungdomar och deras familjer. Vidareutbildning på dessa områden är meriterande.

Vid sidan av kraven på kunskaper och erfarenhet är det viktigt att du är en trygg, engagerad och ansvarstagande person som har förmågan att möta ungdomar och familjer på ett professionellt sätt. Du är en positiv person med god förmåga till samverkan. Du tycker om att tala inför grupper och kan på ett pedagogiskt sätt förmedla information och kunskap. Då verksamheten ständigt behöver utvecklas är det viktigt att du har ett intresse för metodutveckling.

Då tjänsten är tidsbegränsad lägger vi stor vikt vid din förmåga att snabbt sätta dig in i arbetet och dina personliga egenskaper. Vi hoppas att du ser detta som en chans att få pröva rollen som behandlare.

Körkort erfordras.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 59000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Kontakt

Ragnar Östermark
Enhetschef
0498-268842

Eva Lindvall
Samordnare Mini-Maria
0498-263325, 0737-658041

Logga

Behandlare

Företag Region Gotland
Ort
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Dela detta jobb