halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Barnmorska till primärvården

Ort
Kategorier
Utgår

2022-06-30

Ansök nu

Barnmorska till primärvården

Arbetsplatsbeskrivning

Primärvården är inne i en spännande utvecklingsfas med fokus på nära vård och utveckling av distansoberoende vård. Inom Regionen utvecklar vi flera nära samarbeten mellan hälsocentraler och mellan hälsocentraler och sjukhuset som en del i utvecklingen till nära vård. I Primärvårdens uppdrag ingår även ungdomsmottagningar och sjukvårdsrådgivningen/1177. I samband med omställning till nära vård och digitalisering har primärvården fått nationell uppmärksamhet och även det bästa resultatet i den nationella patientenkäten som genomfördes 2019.

Vill du vara med och utveckla framtidens primärvård? Välkommen till oss i Primärvården i Region Jämtland Härjedalen. Här får du jobba dagtid i en positiv miljö på välfungerande och välbemannade hälsocentraler runt om i länen. Du blir en del av ett nytt härligt och energiskt gäng som jobbar med patientens bästa i fokus.

Hos oss inom Primärvården arbetar det distriktsläkare, ST-läkare, distriktssköterskor, sjuksköterskor undersköterskor, sjukgymnast, PSE, barnmorskor, BHV-sköterskor, rehabkoordinator med flera.

Primärvården i Region Jämtland/Härjedalen är uppdelade i fyra närvårdsområden: Nära Vård Åre, Krokom och Strömsund, Nära Vård Östersund, Nära vård Härjedalen och Nära vård Berg, Bräcke och Ragunda.

Östersunds närvårdsområde utgörs av Östersunds kommun. Regionen driver sex hälsocentraler, varav fyra i centrala Östersund samt en i Brunflo och en i Lit. Det finns en ambulansstation i Östersund. Odensala hälsocentral är en välutvecklad akademisk verksamhet vilken utgör en central del av primärvården som universitetssjukvårdsenhet.

Berg, Bräcke och Ragunda närvårdsområde består av nämnda kommuner. Regionen driver sex hälsocentraler, två i varje kommun och tre ambulansstationer finns i området. Det finns fyra distriktssköterskemottagningar som filialer till hälsocentralerna. Ragunda utgör modellområde för utveckling av nära vård i ett projekt som finansieras av särskilda medel från Socialdepartementet.

Åre, Krokom och Strömsunds närvårdsområde består av nämnda kommuner. Regionen driver sju hälsocentraler och har två filialmottagningar. Det finns tre ambulansstationer samt säsongsvis en extra bil i Åre. I Strömsund finns en närvårdsavdelning med möjlighet till dagvård och inläggning av patienter. I Åre finns en omfattande turism och uppemot 35 000 bäddar med en beläggning som varierar under året.

Härjedalens närvårdsområde utgörs av Härjedalens kommun. Regionen driver två hälsocentraler, i Sveg och i Funäsdalen. Det är långa avstånd till sjukhuset i Östersund och därför hanteras mycket av vården på plats, såväl akut som planerat. Röntgen finns på båda hälsocentralerna. Säsongsvis finns filialer i Vemdalen och Lofsdalen kopplat till vintersportanläggningarna. Periodvis vistas upp emot 40 000 personer i Härjedalen, vilket kräver att sjukvården växlar upp för att möta behoven av vård. Det finns tre ambulansstationer i närvårdsområdet samt säsongsvis en extra bil i Vemdalen.

I Jämtland får du nära till naturen med fjäll, skog, djur och vackra omgivningar. Området erbjuder stora möjligheter till rekreation, såsom skidåkning, skoteråkning, paddling, fjällvandring, fiske och andra friluftsaktiviteter. Eller bara möjlighet att uppleva total tystnad och stillhet, då kommunen är större än Skåne län till ytan och relativt glest befolkad.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta på en hälsocentral i Primärvården som barnmorska innebär att arbeta självständigt med reproduktiv och sexuell hälsa, graviditetsövervakning, föräldrastöd i grupp, preventivmedelsrådgivning, STI-förebyggande arbete och gynekologiska cellprovskontroller.

Det finns goda möjligheter att jobba som barnmorska kombinerat primärvård/förlossning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad barnmorska. Erfarenhet från primärvård och liknande arbetsuppgifter är meriterande. Vi värdesätter att du är engagerad och flexibel som person med en god samarbetsförmåga och vilja att vara med och utveckla verksamheten.

Vi förväntar oss att du tillsammans med dina kollegor bidrar med din kompetens och ett gott bemötande för att ge patienterna bästa möjliga vård. Du trivs i din yrkesroll, är engagerad och bidrar till ett gott arbetsklimat då du har initiativförmåga och ansvarskänsla.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga och ett professionellt förhållningssätt

Andra uppgifter

Urval och intervjuer kan komma att ska löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde:
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Ingela Gillberg
Verksamhetschef Närvårdsområde Östersund
Telefon:
Email: ingela.gillberg@regionh.se
Namn: Jim Kaarnavuo
Verksamhetschef Närvårdsområde Härjedalen
Telefon:
Email: jim.kaarnavuo@regionjh.se
Namn: Kerstin Norrbin
Verksamhetschef Närvårdsområde Åre/Krokom/Strömsund
Telefon:
Email: kerstin.norrbin@regionjh.se
Namn: Christina Sonesson
Verksamhetschef Närvårdsområde Berg/Bräcke/Ragunda
Telefon:
Email: christina.sonesson@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: sanna Lantz
SRAT
Telefon:
Email: sanna.lantz@regionjh.se
Namn: Charlotte Esping Svarc
Vårdförbundet
Telefon:
Email: charlotte.esping-svarc@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/341/2022
Sista ansökningsdag: 2022-06-30

Dela detta jobb

Barnmorska till primärvården

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård