halsojobb.se

Barnmorska med AKA-uppdrag till BB Huddinge

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-27

Ansök nu

Barnmorska med AKA-uppdrag till BB Huddinge

Om BB Huddinge
Nu i mars 2019 har vi äntligen flyttat in i våra nya fina lokaler anpassade för framtidens förlossningsvård. Här kan kvinnan exempelvis få smärtlindring med lustgas i eget badrum med badkar eller förlossningspool. Vi jobbar nu även med kontinuitet i hela vården kring förlossning och eftervård. Det betyder att du som barnmorska på Patientområde graviditet och förlossning arbetar med antenatal, förlossning samt eftervård. Det skapar en bred kompetens och förståelse för barnmorskans yrkesområde. Hos oss är kvinnan och familjen i centrum och vi vill verka för att kvinnan kan vara trygg och delaktig i hela sin vård.

 

På Karolinska Huddinge arbetar vi varje dag med många spännande patientgrupper och stor mångfald. Vi möter familjer och kollegor från världens alla kulturer. Vi har flera för Stockholm och Sverige unika verksamheter som exempelvis HIV mottagning för gravida och Perinatal psykiatrisk enheten där vi har tvärprofessionellt samarbete med psykiatrin. Vi har ett riksuppdrag inom fostermedicin samt ett nystartat caseload midwifery i projekt,”Min barnmorska”.

Om tjänsten
Ditt uppdrag som  adjungerad klinisk adjunkt (AKA) består i att handleda och undervisa barnmorskestudenter. Du fungerar som en brygga mellan högskolorna och arbetsplatsen och är ansvarig för att driva studentfrågor på vårdavdelningen. Därför är det viktigt att du har ett genuint intresse för pedagogik och har en god förmåga att anpassa dig till studenternas olika behov och lärostilar. Arbetet är utvecklande och givande.

 

Uppdraget som AKA omfattar verksamhetsförlagd utbildning (VFU) för samtliga studenter inom den egna professionen vid enheten eller motsvarande, oavsett lärosäte. 

  • Planera för och introducera studenter till VFU vilket innebär planera schema för studenterna, möta upp studenterna vid första dagen etc.
  • Stödja studenter i utbildningssituationen genom till exempel reflekterande samtal
  • Ge stöd till yrkeshandledare, organisera handledarmöte osv.
  • Bidra till utveckling av interprofessionellt lärande – vara öppen för nya pedagogiska inlärningsmetoder
  • Vara samarbetspartner/kontaktperson till lärosätets adjunkter och lektorer och deltaga i deras möten
  • Tillsammans med ansvarig adjunkt/lektor samverka i lärosätets planering och genomförande av kliniska examinationer
  • Samordna VFU inom avdelning/motsvarande
  • Vid implementering av nya arbetssätt kring studenter ta ansvar för undervisning för tilltänkta handledare.

 

Det kliniska uppdraget som barnmorska innefattar sedvanliga barnmorskeuppgifter - vi arbetar med helheten på BB Karolinska Huddinge.

Uppdraget som AKA på vårdenheten omfattar 20% av en heltidsbefattning och resterande 80% arbetar du inom klinisk vård. 

 

Vi söker
Vi söker dig som har ett genuint intresse för undervisning, pedagogik och handledning. Du bör vara organisatoriskt lagd. Du är trygg i din yrkesroll och har en positiv grundinställning. Du måste vara initiativtagande och utvecklingsbenägen och kunna motivera både student och handledare för att skapa en givande VFU-miljö. Det är viktigt att du har en god förmåga att samarbeta med andra liksom att du anser det viktigt att bidra till förändrings- och förbättringsarbete med patientens och studentens bästa i fokus. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad barnmorska med magisterutbildning eller plan för en magisterutbildning inom omvårdnad. Handledarutbildning. Gärna minst 3 års erfarenhet av förlossning och eftervård.

Meriterande: Tidigare erfarenhet av studentansvar eller AKA-uppdrag.

 

Välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor ( bilagor bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens    

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Tema Barn- och Kvinnosjukvård med 3200 medarbetare är verksamma inom sex patientområden och två intertematiska funktionsområden. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus. Temat är organiserat i 25 patientflöden och cirka 160 patientgrupper inom barn- och kvinnosjukvård.  
 

Till oss kommer de allra svårast sjuka barnen från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar och akuta tillstånd samt tar hand om för tidigt födda barn. Temats kvinnosjukvård innefattar områden som graviditet och förlossning, gynekologi och reproduktionsmedicin. Temat har cirka 310 000 patientbesök per år, varav 105 000 akuta besök. Varje år sker cirka 8 500 förlossningar. Barn- och Kvinnosjukvård har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. 
 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Barnmorska med AKA-uppdrag till BB Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset