halsojobb.se

Barn-PMI i Huddinge söker specialistläkare i Anestesiologi och Intensivvård

Ort
Utgår

2020-08-30

Ansök nu

Barn-PMI i Huddinge söker specialistläkare i Anestesiologi och Intensivvård

Barn-PMI Huddinge utgör en del av det siteövergripande Funktionsområdet Barn-PMI (perioperativ medicin och intensivvård). Organisatoriskt tillhör verksamheten Tema Barn, Astrid Lindgrens Barnsjukhus vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Vi erbjuder
Barn-PMI utgör en av få specialiserade verksamheter för anestesi-, operation och intensivvård för barn i Sverige och har som uppdrag att bedriva sjukvård, forskning och undervisning på hög internationell nivå. 

I Huddinge är vi en liten, väl fungerande enhet som arbetar i flera olika patientflöden, med både operationer och extern anestesi av bland annat regionvårdsbarn inom exempelvis lever-/njurtransplantation (cirka 2 000/år).

Vi arbetar enligt SFBaBis riktlinjer och vi lägger stor vikt vid att barnanpassa all vår verksamhet i samverkan med vuxensjukhuset. Nyligen har vi också tillsammans med hela operationsavdelningen flyttat in i fräscha lokaler i det nybyggda operationshuset i Huddinge.

En central del av uppdraget är att aktivt verka för och producera utveckling och innovation av högsta internationella kvalitet.

Ett stort antal av patienterna som vårdas på funktionsområdet kommer från andra regioner. Vi servar bland annat Öron, Näsa och Halsenheten som har rikssjukvårdsuppdraget för cochlea-implantatsoperationer på barn.

Om tjänsten
I arbetsuppgifterna ingår sedvanlig verksamhet inom barnanestesi. Kompetensutveckling inom området barnintensivvård kommer också att ske inom ramen för funktionsområdet Barn-PMI och det kan bli aktuellt med jourtjänstgöring även om verksamheten i Huddinge än så länge enbart bedrivs på dagtid.

En annan viktig del av verksamheten inom Barn PMI är utbildning och forskning via områdets egen mycket aktiva FoU-enhet.

Vi behöver nu utöka vårt team med två specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare i Huddinge.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Vi söker
Stor vikt läggs vid din förmåga att samarbeta, skapa goda relationer och ett gott klimat för samverkan internt och externt. Du har vilja, intresse och engagemang för verksamhetsutveckling och kontinuerligt förbättringsarbete samt har lätt för att arbeta i tvärprofessionella team.

Kvalifikationer
Legitimerad läkare med specialistkompetens inom anestesi och intensivvård. Gärna med några års erfarenhet av klinisk tjänst som specialist, helst inom barnanestesi/intensivvård.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1 Personligt brev
2 CV
3 Kompletta ansökningshandlingar för LUS-tjänst, se nedan

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Till oss kommer svårt sjuka barn från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar, olika akuta tillstånd och tar hand om för tidigt födda barn. Temat bedriver specialiserad och högspecialiserad vård, och har ett rikssjukvårdsuppdrag för viss avancerad barn- och ungdomskirurgi.

Med omkring 2 200 medarbetare är Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus verksamt inom sju medicinska enheter och fyra omvårdnadsområden. Temat är organiserat i 20 patientflöden och cirka 160 patientgrupper inom barnsjukvårdsområdet.

Vi tar emot cirka 180 000 patientbesök per år, varav 55 000 akuta besök och har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus.

 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Barn-PMI i Huddinge söker specialistläkare i Anestesiologi och Intensivvård

Karolinska Universitetssjukhuset