halsojobb.se

Ärendehandledare för barn, unga och familj

Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-21

Ansök nu

Ärendehandledare för barn, unga och familj

Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun.

Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.

För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål.

Här bor människor med stark framtidstro! Välkommen till oss!

ARBETSUPPGIFTER
Barn, unga och familj utgör tillsammans med enheten för vuxna, äldre och LSS verksamhetsområdet Individ- och familjeomsorg inom Sollefteå kommun.

För att möta allt ökande krav på vår verksamhet samt för att stärka vår verksamhetsidé där vi utifrån en systemisk grund aktivt arbetar med att lyfta fram människors resurser och stötta förändring har vi förstärkt stödet till handläggare och har därför två ärendehandledare på enheten. Då en av dessa inom kort tillträder annan tjänst söker vi en ersättare.

Som ärendehandledarare leder och fördelar du arbetet i ärenden inom enheten. Du fattar beslut enligt delegation och ansvarar för det operativa stödet till våra handläggare. Inom enheten finns mottagningssekreterare, utredare, insatshandläggare samt familjerätts-och familjehemssekreterare. Beredskapstjänstgöring ingår i ditt arbete enligt schema.

Uppdraget kräver fördjupad kunskap inom tillämplig lagstiftning, författningar, andra regelverk och praxis. I uppdraget som ärendehandledarare ingår också att bevaka förändringar inom rättsområdena samt att tillsammans med några kollegor ansvara för BBIC utbildning.


Vi har utvecklat ett särskilt förmånligt rekryteringspaket riktat mot socialsekreterare. Som nyanställd hos oss kan du få upp till 100 000 kr i rekryteringsförmån.

Arbetsplatsen är centralt belägen och det finns ett stort urval av lunchrestauranger, närhet till en stor park och inte minst till vår vackra älv som rinner precis intill kommunhuset. Utefter den passar en friskvårdspromenad för njutning och återhämtning fint alla årstider på året.

Hos oss blir du en viktig person redan från start! Genom god stämning, rimlig arbetsmängd och stöd i arbetet hoppas vi att du ska trivas och se en framtid på vår arbetsplats!

Vi ser framemot din ansökan!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleexamen från socionomprogrammet samt lång erfarenhet av socialtjänst och myndighetsutövning. Vidare har du särskilda kunskaper om barns och ungdomars utveckling och behov liksom erfarenhet av att arbeta med BBIC i datasystemet Procapita.

Vi strävar efter att arbeta lösningsinriktat och systemiskt och därför är det meriterande att du har kunskap i systemteori.

Körkort är ett krav då din placering blir centrala Sollefteå men hela kommunen är ditt arbetsfält.

ÖVRIGT
I Sollefteå kommun är ett antal tjänster inplacerade i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). För de tjänsterna ingår säkerhetsprövning i anställningsförfarandet.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb.

Första gången du söker ett jobb via Offentliga jobb, registrerar du dig på länken www.offentligajobb.se och skriver in dina uppgifter där. Du bör vara noggrann när du fyller i dina uppgifter, eftersom dina uppgifter ligger till grund för hanteringen.

När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse via mail.

Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning inom Sollefteå kommun.

Vi undanber oss vänligt men bestämt att bli kontaktade av annons och rekryteringsföretag.

Dela detta jobb

Ärendehandledare för barn, unga och familj

Sollefteå Kommun