halsojobb.se

Arbetsterapeut till Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken

Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Arbetsterapeut till Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm, Danderyds sjukhus AB är en länsövergripande klinik. Vi bedriver högspecialiserad rehabilitering av patienter inom områdena hjärnskada, kronisk smärta, postpolio, neuromuskulära sjukdomar, vuxenhabilitering samt försäkringsmedicin. Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm är ackrediterad enligt CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities).  

Teamet för unga vuxna erbjuder stöd, råd och rehabiliteringsinsatser för personer mellan 18 och 25 år som har drabbats av förvärvad hjärnskada.
 
Som arbetsterapeut i teamet bedömer du förmågan att utföra vardagliga aktiviteter i hemmet, på arbetsplatsen och att göra omgivnings- och delaktighetsutredningar.  
 
I dina arbetsuppgifter ingår:   Utreda och behandla patienter med fra kognitiva nedsättningar.   Träning i aktivitet med syfte att förbättra och kompensera för patientens nedsatta funktionsförmåga.   Tillsammans med övriga teamet kartlägga medicinska förutsättningar inför återgång i arbete.   Skriva intyg gällande t ex aktivitetsförmåga.   Patientbehandling i grupp tillsammans med andra yrkesgrupper i teamet.   Handledning av studenter i verksamhetsförlagd utbildning.  
 
Teamet består av två arbetsterapeuter, två psykologer, läkare, kurator, sekreterare, sjukgymnast och logoped. Teamet arbetar utifrån ett KBT-inriktat förhållningssätt.  
 
Tjänsten är ett vikariat fram till oktober 2019 på 75 – 100%.  
 
Kvalifikationer:  
Vi söker dig som är leg arbetsterapeut och har några år inom yrket.  
 
Din Profil:
Erfarenhet av teamarbete ser vi som en viktig del. Har du dessutom erfarenhet av rehabilitering av hjärnskadade personer, eller arbete med kognitiva funktionshindrade är det meriterande. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara strukturerad och ansvarstagande. Arbete i team kräver också en tydlighet i yrkesrollen liksom självständighet, flexibilitet och kreativitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Teamet arbetar kontinuerligt med utvecklingsarbete kring hur vi bäst stöttar vår patientgrupp i övergång till vuxenlivet. Vi arbetar ständigt med att upprätta samarbeten med externa aktörer kring frågor som sysselsättning och delaktighet. Du bör ha ett intresse för att vara med och driva utvecklingsarbetet både avseende din yrkesroll i teamet och avseende våra externa samarbeten.  
  
Övrig information:  
Tillträde enl överenskommelse. Urval sker löpande under ansökningstiden, så ansök så snart som möjligt!

Dela detta jobb

Arbetsterapeut till Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken

Danderyds Sjukhus AB