halsojobb.se

Logga

Arbetscoach till Vingåkers kommun

Ort
Utgår

2019-12-22

Ansök nu

Arbetscoach till Vingåkers kommun

I Vingåkersbygden har vi nära till varandra, naturen och ett brett utbud av kultur- och fritidsaktiviteter året om. Här finns rika kulturmiljöer, goda kommunikationer från närliggande städer och landets största outlet för märkeskläder. Vingåkers kommun utvecklar bygden och den offentliga servicen för framtiden.

Integrationsenheten arbetar för att stötta nyanlända och asylsökande i sitt nya sammanhang i Sverige. Hos oss lär vi av varandra och vi stöttar och inspirerar våra medmänniskor att känna sig hemma i sitt nya sammanhang. Vi arbetar för att våra deltagare ska nå självständighet och egen försörjning, via studier eller arbete.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en arbetscoach för en projektanställning hos oss. Som arbetscoach kommer du ingå i Integrationsenhetens verksamhet och arbeta för att stötta enskilda individer att nå egen försörjning. Du kommer arbeta både med grupper och enskilda individer, informera, motivera och bistå med praktiskt stöd för deltagarna att skapa en planering mot arbete.

För att motivera deltagarna och stötta dem att bli mer anställningsbara, kommer du arbeta i samarbete med näringsliv, studieförbund och arbetsgivare. Eftersom tjänsten är ny och vi tidigare saknar det här samarbetet kommer du även arbeta med att bygga nätverk med Vingåkers näringsliv och arbetsgivare.

För att öka deltagarnas anställningsbarhet och kompetens arbetar du både med enskilda individer och med grupper. Du arbetar även med kompetenshöjande insatser som beställts av socialtjänsten.


KVALIFIKATIONER
För att arbeta som arbetscoach hos oss har du lämplig akademisk examen, ex. personalvetenskap, beteendevetenskap eller socionom, eller arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Vi kommer utöver utbildning och arbetslivserfarenhet, lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och kompetenser.

Som person är du målinriktad. Du arbetar strukturerat och är målmedveten i ditt arbetssätt. Som person är du inspirerande och har förmåga att agera som en god ambassadör utåt mot näringsliv, studieförbund och arbetsgivare, för att lyckas driva igenom samarbeten och bygga nätverk.

För att nå våra deltagare är du accepterande men en god kravställare. Du kommer ha många kontaktytor, du behöver därför vara van vid att kommunicera med olika personer.
Körkort är ett krav.


ÖVRIGT
Du söker tjänsten via Offentliga jobbs elektroniska ansökningsblankett. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Vingåkers kommun ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund

Vingåkers kommun gör aktiva val avseende annonseringsplatser, eventuellt stöd och urvalsmetoder inför varje rekrytering. När vi publicerat en annons kommer vi således inte att köpa tjänster eller annonser för en pågående rekrytering varför vi undanber sådana kontakter.

Dela detta jobb

Logga
Arbetscoach till Vingåkers kommun

Vingåkers kommun