halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Apotekare/Farmaceut till Centrum för Allogen Stamcellstransplantation

Ort
Kategorier
Utgår

2022-05-17

Ansök nu

Apotekare/Farmaceut till Centrum för Allogen Stamcellstransplantation

Vi erbjuder nu en tjänst som klinisk farmaceut. För dig som är nyfiken och vill lära dig mer är detta en unik möjlighet till fördjupning inom stamcells­transplantation och cellterapi, där klinisk farmaci enligt internationell standard utgör en viktig del i vårdteamet runt patienten.  

Vi erbjuder
På vår avdelning för Cellterapi och Allogen Stamcellsterapi (CAST), som tillhör Tema Cancer, vårdar vi patienter med varierande sjukdomar så som leukemier, immunbristsjukdomar, MS och solida tumörer. Kliniken är ackrediterad enligt JACIE (Joint Accreditation Committee ISCT-Europé and EBMT), vilket innebär att vården är kvalitetssäkrad. Du kommer erbjudas kontinuerlig fortbildning enligt de internationella krav som ställs på farmaceuter enligt JACIE.

Vår avdelning präglas av en dynamisk och familjär omgivning som värdesätter gott samarbete och en prestigelös miljö. Vårt område är under ständig utveckling där forskning och utbildning är en viktig del. Vi bedriver högspecialiserad vård och hos oss behandlas både barn och vuxna. Ditt ansvars­område är i första hand läkemedelsfrågor hos de vuxna patienterna, men du kommer ha ett nära samarbete med farmaceutkollega inom Tema Barn Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Du kommer även arbeta nära farmaceuter i vuxenvården och specifikt Tema Cancer som kommer hjälpa till med den yrkesspecifika inskolningen.

Om tjänsten
Vi söker en legitimerad apotekare eller farmaceut med utbildning i klinisk farmaci, som är intresserad av att arbeta patientnära i klinisk verksamhet. Vårdtiden vid en stamcells­transplantation är ca en månad. Vårt mål att patienten själv ska hantera sina läkemedel under vårdtiden och som farmaceut kommer du vara ett viktigt stöd. Du kommer även arbeta nära övriga professioner så som läkare och sjuksköterskor, där du kommer vara ett viktigt kunskapsstöd i läkemedels­frågor så som biverkningar, läkemedels­monitorering (TDM), interaktioner, behov av dosjustering vid organsvikt m.m.

Du förväntas även verka för att det finns fungerande rutiner som leder till hög kvalitet och säker läkemedelshantering på vår avdelning. I ditt uppdrag ingår därför att medverka i utvecklingen av lokala läkemedelsriktlinjer, identifiera riskreducerande åtgärder, samt hålla utbildningar för personalen gällande läkemedel och hantering av dessa. Din anställning kommer vara under första linjechef på avdelningen CAST, men farmaceutiskt utvecklingsarbete för hela Tema Cancer kan också bli aktuellt.

Vi söker
Vi söker dig som är:

  • Trygg i sig själv; du finner dig i en föränderlig vardag och förmår att anpassa dig till vad omgivningen kräver.
  • Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
  • Har förmåga att se utvecklingsmöjligheter och vilja att driva detta
  • Arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl.
  • Innovativ och problemlösningsorienterad.

Kvalifikationer
Krav:

  • Legitimerad apotekare (alternativt legitimerad receptarie med magister 60 hp), samt magisterexamen i klinisk farmaci eller motsvarande.

Meriterande:

  • Erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård.
  • Erfarenhet av beredning av läkemedel.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 
- Bevis om specialistkompetens 

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Cancer
Tema Cancer är ett av de största områdena inom sjukhuset. Verksamheten bedrivs huvudsakligen i Huddinge och Solna, men även på Danderyds sjukhus. Våra medarbetare utreder, behandlar och vårdar patienter med någon form av malign tumörsjukdom samt benign hematologi och koagulationssjukdom.

Genom att arbeta med värdebaserad vård där multiprofessionella och multidisciplinära team samarbetar strävar vi efter resultat som gör skillnad för våra patienter. Ett nära samarbete med Karolinska Institutet gör att vi även kan bedriva omfattande patientnära klinisk forsknings- och utbildningsverksamhet.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Apotekare/Farmaceut till Centrum för Allogen Stamcellstransplantation

Karolinska Universitetssjukhuset