halsojobb.se

Apotekare

Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-16

Ansök nu

Apotekare

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett mycket givande arbete inom högspecialiserad pediatrisk intensivvård där du får en unik möjlighet att ingå i ett tvärprofessionellt team och vara med att utveckla din roll tillsammans med sjukhusets barnläkemedelsgrupp.

Om tjänsten

Till Barnintensivvårdsavdelningen vid Nya Karolinska Solna söker vi nu en legitimerad apotekare i rollen som klinisk farmaceut. Du ska vara intresserad av att arbeta patientnära i en klinisk intensivvårdsverksamhet och din anställning kommer vara under första linjechef på avdelningen och de huvudsakliga arbetsuppgifterna blir att i den dagliga verksamheten verka för goda rutiner i läkemedelshanteringen. Du kommer utveckla barnspecifika läkemedelsgenomgångar och dagligen genomföra dessa samt riskanalyser kring läkemedelsprodukter som ska finnas i läkemedelsrummet och bedöma behov och genomföra riskreducerande åtgärder i form av exempelvis utbildning. Du arbetar under Socialstyrelsen författning 2017:37. Vi erbjuder inskolning till området och vidare kompetensutveckling. Du kommer jobba nära barnläkemedelsgruppen som kommer vara ansvariga för utvecklingen av din roll tillsammans i ett unikt team farmaceuter på barnavdelningar där uppgifterna också kommer inkludera arbete för hela barnsjukhuset.

Vårt funktionsområde Barn PMI utgör en av få specialiserade verksamheter för anestesi-, operation och intensivvård för barn i Sverige och har som uppdrag att bedriva forskning, undervisning och sjukvård på hög internationell nivå. Målet är att vara en Europaledande universitetsklinik. Barnintensivvården är en intensivvårdsspecialitet som endast finns på fyra enheter i Sverige. BIVA har åtta vårdplatser och är en relativt liten avdelning men har ett stort uppdrag regionalt och i hela landet. Vården bedrivs inom många olika vårdspecialiteter, t.ex. kirurgi, medicin, neurologi, neurokirurgi, trauma, öron-näsa-hals och infektion samt uppdrag i nationell högspecialiserad vård (NHV). Patienterna som vårdas är i åldrarna nyfödd till 18 år, 2 kg och uppåt. Vården på BIVA är högteknologisk och vi lägger stor vikt vid omvårdnaden av det sjuka barnet och dess familj. Vi är stolta över våra nationellt och internationellt framstående vårdresultat.

 Om ovanstående väcker ditt intresse så är du välkommen att hospitera hos oss för att få en inblick i vår verksamhet och träffa oss som arbetar här.

Vi söker

Apotekare med dokumenterad mycket god klinisk farmaceutisk erfarenhet. Magisterprogrammet i klinisk farmaci eller erfarenhet av arbete med intensivvård eller barnfarmaci är meriterande. Som person har du förmåga att organisera och strukturera ditt arbete. Du är bra på att samarbeta med andra, men kan även arbeta självständigt. Du har lätt för att kommunicera med både kollegor och övrig vårdpersonal, både i tal och skrift, samt har god datavana.

Du har även godförmåga att ta egna initiativ, prioritera och hantera flera saker samtidigt. Du trivs i en verksamhet där utveckling och förändring är naturliga delar.  Du besitter personlig mognad och vill  medverka till en arbetsplats där vi inkluderar, inspirerar och uppskattar varandra.

Dina personliga egenskaper är avgörande och stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

  1. Personligt brev  
  2. CV
  3. Övriga bilagor ( bilagor bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Till oss kommer svårt sjuka barn från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar, olika akuta tillstånd och tar hand om för tidigt födda barn. Temat bedriver specialiserad och högspecialiserad vård, och har ett rikssjukvårdsuppdrag för viss avancerad barn- och ungdomskirurgi.

Med ca 2200 medarbetare är Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus verksamt inom sju medicinska enheter och fyra omvårdnadsområden. Temat är organiserat i 20 patientflöden och ca160 patientgrupper inom barnsjukvårdsområdet.

Vi tar emot ca 180 000 patientbesök per år, varav 55 000 akuta besök och har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Apotekare

Karolinska Universitetssjukhuset