halsojobb.se

Aktivitetscoach/Hälsocoach till äldreboendet Kampementet

Ort
Utgår

2021-10-22

Ansök nu

Aktivitetscoach/Hälsocoach till äldreboendet Kampementet

A&O är ett vårdföretag som funnits sedan 1993. Företaget har verksamhet i flera kommuner, har ca 1 500 vårdplatser och sysselsätter omkring 2 500 medarbetare inom äldreomsorg. A&O vill skapa en positiv miljö och omsorg för människor i behov av särskilt boende och vård. Vårt mål är att man ska känna värme, omtanke och trygghet och ha kvar sin personliga integritet hela livet.

Vi söker nu en Aktivitetscoach/hälsocoach till vår verksamhet Kampementet i Stockholm, Gärdet.

Verksamheten innehåller 96 ljusa och trevliga lägenheter med eget pentry och badrum. Lägenheterna är fördelade på sex våningsplan där det finns gemensamma utrymmen för aktiviteter och måltider samt en gemensam balkong. Av de 96 platserna är 48 avsedda för personer med demenssjukdom och 48 platser för personer med somatiska sjukdomar.

Kampementet har även en trevlig innegård som erbjuder möjlighet till utevistelse och aktivitet.

Du som önskar arbeta hos oss är trygg i din arbetsroll, har erfarenhet av att arbeta med äldre vårdtagare, du har lätt för att samarbeta, har ett positivt sinnelag och kan handleda omvårdnadspersonal.

Arbetsbeskrivning:

Verksamheten har inriktning hälsa och konst.

Aktivitetscoachens roll är att skapa förutsättningar för ett meningsfullt sammanhang för de boende på Kampementet. I rollen ingår att planera, följa upp och utveckla kulturutbudet på individ-, grupp- och verksamhetsnivå baserat på varje människas behov, intressen, kapacitet och dagsform.

Som aktivitetscoach ska du vara genuint intresserad av att arbeta med äldre människor. Rollen innebär att arbeta för integration av aktivitet och kultur i det dagliga vård- och omsorgsarbetet. Det krävs ett nära samarbete med vård- och omsorgspersonalen samt en förmåga att engagera och organisera detta. Tillsammans med aktivitetsombuden på enheten skapas månads- och säsongstema och verksamhetens programutbud planeras. Du samarbetar även med organisationer, föreningar, enskilda kulturutövare, närstående, medarbetare, boende och övriga samarbetspartners för att främja förtroendefulla relationer och social interaktion på boendet och stärka de boendes identitet.

Du kommer att samverka med lokala organisationer, föreningar och enskilda kulturutövare, driva och projektleda längre samarbetsprojekt inom musik, samt själv leda grupper. 

Egenskaper:

Som person är du är flexibel, självständig och samarbetsvillig. Du har lätta att kommunicera på svenska i både tal och skrift. Du är positiv, initiativ rik och har lätt för att leda och inspirera andra. Du har en god förmåga att skapa goda relationer.

Kvalifikationer:

Tidigare erfarenhet av arbete med äldre. Vi ser gärna att du har kunskap kring metoder för att möta och stärka individer med kognitiva nedsättningar.

Meriter:

Erfarenhet av äldreomsorg är meriterande

Att kunna spela ett instrument är meriterande, dock ej ett krav. 

Övrigt:

Arbetstid/Varaktighet: 80% Tillsvidare, provanställning tillämpas. Arbetstiden är främst förlagd till dag tid måndag-fredag, men kvällstid och helg kan förekomma. 

Tillträdesdatum: enligt överenskommelse

Lön: Individuell lön enligt överenskommelse

Alla anställningar inom företaget omfattas av kollektivavtal. 

Intervjuer kan ske fortlöpande och tjänster kan tillsättas innan ansökningstidens slut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Har du frågor angående anställning på xxx kontakta: Verksamhetschef, Svjetlana     Mail: svjetlana.blagovic@ansvarochomsorg.se 

Dela detta jobb

Aktivitetscoach/Hälsocoach till äldreboendet Kampementet

A&O Ansvar och Omsorg