halsojobb.se

Logga

1:e Socialsekreterare - Enheten för barn och unga

Företag Uddevalla kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-30

Ansök nu

1:e Socialsekreterare - Enheten för barn och unga

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Liv, lust och läge blir livskvalitet i Hjärtat av Bohuslän!

Söker du ny utmaning - Har du ett engagemang för det sociala arbetet och en vilja att bidra till förändring?
Beskrivning av arbetsplatsen

Vi söker nu en 1:e socialsekreterare till vår utredningsgrupp då vi har en kollega som valt att gå vidare till andra utmaningar.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med höga ambitioner med fokus på lärande och kvalitet .Vi vill göra skillnad för barn och familjer i vardagen. 

Arbetsplatsen består av mottagningsgruppen som är fyra socialsekreterare och 1:e socialsekreterare, utredningsgruppen består av 17 socialsekreterare och två 1:e socialsekreterare samt enhetschef.

Som 1:e socialsekreterare arbetar du nära våra medarbetare i övriga enheter inom sektionen för barn och unga. Uddevalla socialtjänst har väl utbyggda insatser på hemmaplan.

Det här är en tjänst där du kommer att trivas om du gillar ett arbete i förändring, i högt tempo och stor variation i arbetsuppgifter. Du får hjälp och stöd i att fatta beslut i ditt arbete av dina kollegor och enhetschefen.

Arbetsuppgifter 1:e Socialsekreterare

Ditt arbete som 1:e Socialsekreterare är betydelsefullt och mångfacetterat då du i dialog med socialsekreteraren ska arbeta för att hitta bästa lösningen för just individen i fråga. I ditt arbete utgår du från den lagstiftning och det kunskapsstöd som finns.

Du arbetar med att stödja socialsekreterare som utreder barn och ungas behov av hjälp och stöd. Du kommer att ärende- och metodhandleda handläggarna i det vardagliga arbetet, både individuellt och i grupp. Du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor och enhetschef.

Uddevalla Kommun erbjuder en friskvårdstimma per vecka på arbetstid, friskvårdspeng samt förtroendetid vilket innebär 4,5 dag extra ledighet per år.

Kvalifikationer för 1:e Socialsekreterare 

Vi söker dig som är socionom och som har mångårig erfarenhet av arbete som utredande socialsekreterare inom sociala barnavården. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsledande arbetsuppgifter inom socialtjänsten. Du behöver ha goda kunskaper om BBIC och gällande lagstiftning i SoL och LVU. Meriterande är kunskaper i Procapita

Vi söker dig som brinner för det sociala arbetet och vill dela med dig av din kompetens och erfarenhet till socialsekreterarna. Vi söker dig som inte är rädd för utmaningar och vill vara med att utveckla verksamheten.

Du arbetar både självständigt och strukturerat genom att planera, organisera och  prioritera ditt arbete väl. Du är relationsskapande och har mycket god förmåga att skapa goda relationer med både brukare och kollegor. Du är lugn och stabil och har förmågan att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppstår i arbetet som myndighetsutövare.

Du ansvarar för ärendedragning inför nämnd och utskott och för nämndens talan i förvaltningsdomstol.

I rollen som 1:e socialsekreterare måste du uttrycka dig väl i både tal och skrift och ha goda kunskaper om BBIC. B-körkort är ett krav.

Övrigt

Socialtjänsten kräver att utdrag från belastning-och misstankeregister innan anställning.

Låter tjänsten intressant? Tveka inte, utan sök! Intervjuer kommer att ske löpande under rekryteringsperioden .

För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Logga
1:e Socialsekreterare - Enheten för barn och unga

Uddevalla kommun