halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vi främjar det regionala näringslivet, kulturen och samarbeten med andra regioner, i och utanför Sverige. Region Skånes högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Vi söker sjuksköterskor som vill vara med och utveckla ett hållbart personcentrerat arbetssätt för personer som genomgår alla former av kirurgi för hjärt- och lungsjukdom. Just nu håller vi på att utveckla den organisation och de system vi arbetar i och ökar därför upp bemanningen. Här söker vi dig som vill arbeta i en dynamisk, högteknologisk vård med fokus på personcentrerade vårdrelationer, teamarbete och evidensbaserade rutiner. Hos oss ska vårdrelationen alltid karaktäriseras av ett professionellt engagemang. Därför arbetar vi med omvårdnadsansvar. Vården planeras och genomförs med hjälp av evidensbaserade standardiserade vårdplaner. Vi strävar efter patientens delaktighet genom lärande och pedagogiska samtal. Omvårdnadsronder utgör en central mötesplats för att möta våra patienter på ett optimalt sätt. 

Avdelningen för transplantation och hjärtsjukvård (ATH) erbjuder alla former av kirurgi för hjärt- och lungsjukdom och är för närvarande störst i Sverige. Varje år vårdar vi 1200 patienter som är i behov av hjärtkirurgi, samt 550 patienter i behov av lungkirurgi. På vår klinik opereras varje dag 5 patienter med hjärtkirurgi och 2-3 patienter med lungkirurgi. Efter operationen vårdas man 1-2 dygn på vår intensivvårdsavdelning, THIVA. Därefter flyttas man till avdelningen för transplantation och hjärtsjukvård, och stannar där i minst fyra dygn. 

Vi har tre uppdrag i form av rikssjukvård. Vi utför hjärt- och lungtransplantationer samt opererar och vårdar vuxna med medfödda hjärtfel (GUCH) som är i behov av kirurgi. Totalt 300 anställda arbetar tillsammans för att göra vården så säker som möjligt för våra patienter. 

(ATH) är en avdelning med 39 vårdplatser fördelat på två våningar. Avdelningen vårdar patienter inom högspecialiserad kardiologi, thoraxkirurgi och transplantation och erbjuder vård för patienter som genomgår kranskärls- och klaffoperation, aorta aneurysm-operation samt för patienter som är hjärt- och lungtransplanterade. Dessutom vårdas patienter med hjärtsvikt samt de som är under transplantationsutredning. Vårt största upptagningsområde är södra Sverige, men även patienter från övriga landet vårdas hos oss.

Arbetsbeskrivning
Som sjuksköterska kommer du att vara omvårdnadsansvarig för en eller flera patienter. Du arbetar i team med undersköterska och behandlingsansvarig sjukgymnast. Tillsammans ansvarar ni för omvårdnaden av sex till åtta patienter. Vi erbjuder en arbetsplats där patientens delaktighet är en nödvändig förutsättning för vårdarbetet. Du kommer att utveckla kunskaper och färdigheter inom avancerad hjärtsjukvård och får möjlighet att kompetensutvecklas inom kardiologi, thoraxkirurgi och transplantation. 

Vårdvetenskaplig forskning bedrivs under ledning av en av klinikens vårdprofessor. Arbetet är varierande och du kommer att rotera inom de olika områdena samt arbeta under olika tider på dygnet.

Kvalifikationer
Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Om du har erfarenhet från hjärtsjukvård samt kirurgisk vård är detta meriterande. Kunskaper i svenska lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. 

Som person är du nyfiken, har en vilja att se helheten kring patienten och utöva omvårdnad inom ramen för professionella vårdrelationer. Du tycker om att arbeta i ett högt arbetstempo och du har en god ansvarskänsla. Det är självklart för dig att följa kunskapsutvecklingen inom omvårdad och arbeta utifrån bästa tillgängliga kunskap. Vidare är du duktig på och trivs med att arbeta i team och du bidrar med en positiv arbetsmiljö. 

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: blandad dag- och nattjänstgöring alternativt endast nattjänstgöring. 

Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2014-10-31
Referensnummer: A416410

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 9

Kontakt
Kontaktpersoner
Mia Birgersson Johnander - Enhetschef
0706- 23 98 03 

Elin Henriksson - Enhetschef
046- 17 57 83 

Fackliga företrädare
Linda Lundgren - Vårdförbundet
046- 17 24 17

Hanna Skog - Vårdförbundet
046- 17 24 17

Märk din ansökan med HalsoJobb.se 

Logga

Sjuksköterskor till transplantation och hjärtsjukvård i Lund

Företag Region Skåne
Ort
Kategorier
Utgår

1970-01-01

Ansök nu

Dela detta jobb