halsojobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Föreståndare för HVB hem till ensamkommande flyktingbarn 
JB HVB SMÅLAND / Björkhyddan - Hultsfred 

Villa Björkhyddan i Hultsfred söker föreståndare för kommande HVB boende för ensamkommande barn. Hemmet kommer att ta emot barn och ungdomar som söker asyl eller har beviljats permanent uppehållstillstånd (PUT). Boendet har plats för 10 ungdomar. 

Arbetsbeskrivning 
Arbetet som föreståndare innebär att leda och organisera verksamheten. Inledningsvis kommer du, som föreståndare, att vara med och starta upp verksamheten. I samband med uppstarten kommer du att medverka vid anställning av personal med rätt kompetenser, ta fram tydliga rutiner, utforma arbetsscheman m.m. 

Du har personalansvar. Du är operativt ansvarig för innehållet i verksamheten vad gäller att planera, leda, samordna och kvalitetssäkra arbetet. Arbetet innebär mycket kontakt och återkoppling till myndigheter och kommuner. Din kompetens och erfarenhet kommer också att användas i det dagliga arbetet med boende och personal. 

Du har god kännedom om de lagar och regler som styr HVB verksamhet. 

Målet med verksamheten är att erbjuda en trygg och väl fungerande miljö som uppfyller kraven på säkerhet och med bemötande som präglas av respekt och värme. Du ser till att ungdomarna får vård och omsorg, du skapar förutsättningar för ungdomarnas inlärning. 

Verksamheten skall genomsyras av genomgående hög kvalitet. Vi vill ge de barn som kommer till oss en trygg och stabil tillvaro och se till att de snabbt integreras i det Svenska samhället. 
Vi kommer att satsa på att ge såväl barnen som personalen kontinuerlig handledning och stöd av hög kvalitet. 

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har en högskoleexamen som socionom, pedagog, eller likvärdig utbildning, minimum ett års erfarenhet utav tjänst, samt uppfyller de krav som Inspektionen för vård och omsorg (IVO) ställer på föreståndare för HVB verksamhet. Du har erfarenhet av att arbeta med ensamkommande barn eller liknande verksamhet, vitsordad personlig lämplighet och är väl insatt i de lagrum som styr verksamheten. 

För tillsättning av tjänsten krävs godkännande av IVO. Arbetet kräver utdrag ur polisens brotts- och misstankeregister. 

Personliga egenskaper 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 
Som person är du trygg i dig själv, strukturerad, ansvarstagande och drivande. Du har förmågan att tillföra entusiasm och kan skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten. Du har vana att ta egna beslut. Personliga egenskaper som engagemang, professionalitet, tydlighet och samarbetsförmåga är viktiga. Empati och ödmjukhet värderas högt. Du har mycket god social kompetens och är bra på att kommunicera med människor på olika nivåer. 

Du har god kännedom om målgruppen. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Andra språkkunskaper är meriterande. Erfarenhetskrav minst 1 år. 

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista publiceringsdag så skicka in din ansökan så fort som möjligt.

Varaktighet, arbetstid
Tillsvidare
Heltid
Heltid, Tillsvidare
Lön
Fast månads- vecko- eller timlön
Enligt överenkommelse
Ansökan
Sista ansökningsdag: 2015-10-11

Föreståndare till HVB hem

Företag Unknown
Ort
Kategorier
Utgår

1970-01-01

Ansök nu

Dela detta jobb